^ Powrót na górę

 

 

Zawijas ziemniaczany w finale Tygla Smaków

Rozmiar tekstu:

e
Wągłczewski zawijas ziemniaczany z sosem grzybowym, przygotowany przez Aleksandrę Ficner ze Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych „Z Pasją” w Wągłczewie (gmina Wróblew), znalazł się wśród 22 najlepszych potraw zgłoszonych do VIII konkursu produktów tradycyjnych Tygiel Smaków.

Konkurs został zorganizowany podczas trzydniowych Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej „Natura Food” w Łodzi. Zgłoszono do niego 110 potraw, z których 22 zostały ocenione pozytywnie pod względem mikrobiologicznym i fizykochemicznym. Za najlepszy produkt kulinarny uznano sok pomidorowy z Kałęczewa w powiecie brzezińskim.

Z powiatu sieradzkiego udział w targach wzięły: Aleksandra Ficner i Anna Klimczak ze Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych „Z Pasją” oraz Agnieszka Trojak, specjalista ds. gospodarstw wiejskich i agroturystyki Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział Kościerzyn.

T.O.

a  b

c  d

f  targi